Adventi mézeskalácssütés

Az Adventi időszak közepén, közel a Karácsonyhoz az ünnepi ráhangolódás segítése érdekében 2019.12.13-án megrendezésre került Csengelén az első közös mézeskalácssütés. Az általános iskolás 5-6. osztályos gyerekek a Régi dalok őrzőivel közösen készítettek mézeskalácsot a 2019.12.15-én, vasárnap megrendezésre kerülő harmadik adventi gyertyagyújtáson résztvevők számára. A gyerekek élvezettel figyelték meg és vettek részt az idősek által vezényelt készítési folyamatban, gyúrták a tésztát, szaggatták a mézeskalácsokat, asszisztáltak a kemence melegítésénél, majd a sütést követően nagy lelkesedéssel díszítették a kész süteményeket kék, zöld, sárga és fehér cukormázzal.

A program tökéletes alkalmat biztosított arra, hogy az idősek átadják a tudásukat a fiatalabb generációnak, valamint, hogy a gyerekek kilépjenek egy kicsit a mindennapjaikat átszövő számítógépes világból.

A rendezvény délelőtt 9-kor kezdődött a tészta elkészítésével és ameddig az pihent, a felnőttek palacsintát sütöttek a később érkező gyerekek számára. A program délután 4-ig tartott és az elkészült mézeskalácsokat, amik megmaradtak a készítés folyamán elfogyottakon és a gyerekek által elvitteken kívül, azokat vasárnap a gyertyagyújtáson kínálták a résztvevőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük